"Нафтогаз Украины" и "Газпром" продолжат переговоры

30.06.2005, 11:59

НАК "Нафтогаз Украины" и ОАО "Газпром" продолжат переговоры по вопросу использования 7,8 млрд. куб м газа, который принадлежит "Газпрому" и находится в украинских хранилищах. (укр.)

28 червня делегація НАК "Нафтогаз України" на чолі з головою правління компанії Олексієм Івченком перебувала з робочим візитом в Російській Федерації. В ході візиту відбулася зустріч голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером. НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" продовжать переговори з метою вирішення питання використання 7,8 млрд. куб м газу, що належить ВАТ "Газпром" та зберігається у ПСГ України.

НАК "Нафтогаз України" наголосила на тому, що рішення про використання природного газу, який зберігається у ПСГ України і належить ВАТ "Газпром", може прийматися лише за згодою НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром". "Визначення в односторонньому порядку способу використання даних обсягів газу не можливе ні з боку "Газпрому", ні з боку "Нафтогазу України", - наголосив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко.

З метою вирішення питання використання 7,8 млрд. куб. м газу, який належить ВАТ "Газпром" та зберігається у ПСГ України, НАК "Нафтогаз України" запропонувала передати ВАТ "Газпром" 3,5 млрд. куб. м з газу у IV кв. 2005 року та І кв. 2006 року. Ще 4 млрд. куб. м природного газу будуть надані ВАТ "Газпром" по мірі необхідності в періоди пікового споживання газу контрагентами російської компанії. Обсяги газу, що належать ВАТ "Газпром" і зберігатимуться у ПСГ України на момент закінчення відбору газу з сховищ (квітень 2006 року), НАК "Нафтогаз України" запропонував передати ВАТ "Газпром" у IV кв. 2006 року.
По материалам пресс-релиза НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також