Минтранссвязи инициирует техническую проверку самолетов "Боинг-737" украинских авиакомпаний

16.08.2005, 11:35

Министерство транспорта и связи Украины обязало Госавиаслужбу срочно организовать внеочередную проверку технического состояния систем герметизации самолетов класса "Боинг-737", которые эксплуатируются украинскими авиаперевозчиками. (укр.)

Також Державіаслужбі доручено забезпечити виконання експлуатантами технічних вимог - підтримку у справному стані систем наддуву повітря літаків в польоті.

Ці заходи пов'язані із масштабною авіакатастрофою, яка сталася 14 серпня ц. р., неподалік грецьких Афін.

У катастрофі кіпрського авіалайнеру "Боїнг-737" у Греції загинула 121 особа. Основна версія причини аварії - технічна несправність, зокрема розгерметизація салону літака на зльоті, що не була вчасно помічена екіпажем. За словами представника міністерства оборони Греції, ймовірно, що у літаку були проблеми з подачею кисню, або з системою регулювання тиску.

Подібний інцидент стався в Україні 8 серпня ц. р., коли під час виконання рейсу Київ (Бориспіль) - Каїр (Єгипет) літак "Боїнг-737" авіакомпанії "АероСвіт" був вимушений повернутися на аеродром вильоту через відмову висотної системи (негерметизацію літака).
По материалам пресс-службы Министерства транспорта Украины.

Читайте також