Австрийская военная делегация прибывает с визитом в Украину

17.01.2006, 13:51

Современное состояние и направления развития сотрудничества между вооруженными силами Украины и Австрии будут обсуждаться во время визита в Украину начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Австрийской Республики. (укр.)

17 грудня розпочався візит в Україну австрійської військової делегації на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил Австрійської Республіки генералом Роландом Ертелем.

Як передбачається програмою візиту, в середу, 18 січня, відбудеться церемонія офіційної зустрічі начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Сергія Кириченка зі своїм австрійським колегою, а також переговори у складі військових делегацій обох країн. В ході переговорів сторони планують обговорити сучасний стан та напрямки розвитку співробітництва між збройними силами України та Австрійської Республіки.

Також генерал Роланд Ертель здійснить візит ввічливості до тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Леоніда Полякова.

Цього ж дня відбудуться зустрічі генерала Роланда Ертеля з головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Георгієм Крючковим, а також головою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Геннадієм Руденком.

Крім того, представники австрійської військової делегації ознайомляться з роботою Центру імітаційного моделювання та Центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національної академії оборони України.

19 січня австрійська військова делегація здійснить поїздку до Житомирського гарнізону, де ознайомиться із системою бойової підготовки, навчально-матеріальною базою, військовою технікою та озброєнням 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка входить до складу Об'єднаних сил швидкого реагування Збройних Сил України.

В цей же день дружина начальника Генерального штабу Австрійської Республіки пані Хільдегард Ертль разом з дружиною начальника Генерального штабу Збройних Сил України пані Світланою Кириченко відвідають Київський обласний будинок дитини, розташований у місті Боярка. Вони вручать вихованцям будинку благодійні подарунки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также