Шведские и австрийские инспекторы проверяют военные объекты в Украине

31.01.2006, 17:31

В соответствии с Венским документом 1999 года шведские и австрийские верификаторы проведут инспекции объектов контроля Вооруженных Сил Украины. (укр.)

31 січня в Україну прибули дві групи іноземних верифікаторів, які відповідно до Віденського документу 1999 року здійснять інспекційну перевірку визначених частин і з'єднань Збройних Сил України.

Зокрема, інспекційна група збройних сил Королівства Швеція, яку очолює пан Вілен Рафаель, проведе інспекцію об'єктів контролю, що розташовані на теренах Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Варто додати, що до складу швецької групи верифікаторів також включено литовського інспектора.

Друга група інспекторів, яку очолює представник верифікаційної структури збройних сил Австрійської Республіки полковник Егберт Маір і до складу якої включено інспектора з Німеччини, проінспектує об'єкти контролю, що розташовані у центральній частині нашої держави.

Обидві інспекційні групи працюватимуть в Україні до 3 лютого.

Необхідно додати, що у минулому році Україна повністю виконала свої міжнародні зобов'язання по Віденському документу 1999 року. Зокрема, на території України було забезпечено проведення 3 інспекцій зазначеного району та одного візиту за оцінкою інформації. У цьому році пасивна квота України за Віденським документом складає таку ж кількість інспекційних заходів.

Віденський документ 1999 року регламентує комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также