Украина готова оказать Грузии энергетическую помощь

24.01.2006, 11:32

В связи с ситуацией, сложившейся в энергетической сфере в Грузии, Украина готова в случае необходимости предоставить этой стране необходимую помощь, а также призывает к этому другие государства. Об этом говорится в официальном сообщении МИД Украины, сделанном 23 января. (укр.)

В Україні стурбовані розвитком ситуації щодо енергозабезпечення Грузії, яка склалася в результаті припинення постачання газу і електроенергії з Російської Федерації. Україна готова, у разі потреби, надати необхідну допомогу Грузії. Ми закликаємо так само інші країни допомогти Грузії.

Ця ситуація вкотре підтверджує актуальність співробітництва в галузі енергетичної безпеки, необхідність проведення більш активної та цілеспрямованої роботи з метою диверсифікації джерел постачання енергоносіїв.

У цьому контексті особливої актуальності набуває проведення 16 лютого 2006 р. в Тбілісі спеціального засідання міністрів закордонних справ та міністрів енергетики держав-учасниць ГУАМ з питань поставок енергоносіїв, енергобезпеки та енергозбереження.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также