Министр иностранных дел Украины находится с визитом в Брюсселе

31.01.2006, 13:37

Сегодня, 31 января, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк в рамках визита в Брюссель встретился с председательствующим в Комитете Министров Совета Европы, министром иностранных дел Румынии Михайем Резваном Унгуряну. (укр.)

У ході зустрічі глави зовнішньополітичних відомств обговорили широке коло питань, які стоять на порядку денному двосторонніх відносин, зокрема сторони позитивно оцінили організацію офіційного візиту Президента Румунії Траяна Бесеску до України, запланованого на 2-3 лютого ц. р., а також започаткування діяльності Українсько-Румунської Спільної Президентської Комісії.

Міністри закордонних справ України та Румунії обмінялися думками стосовно низки актуальних міжнародних питань співробітництва двох країн як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ.

Міністр закордонних справ Румунії поінформував свого колегу про хід підготовки румунською стороною Чорноморського форуму, який буде проводитися у червні 2006 року і присвячуватиметься питанням посилення європейських цілей та цінностей у регіоні, розвитку політичного та торговельно-економічного співробітництва з країнами Чорноморського басейну.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також