ДК "Газ Украины" передаст ДП "Газ-тепло" газопоставки "Харьковским тепловым сетям"

12.10.2006, 13:46

ДК "Газ Украины" передаст ДП "Газ-тепло" право на поставки газа коммунальному предприятию "Харьковские тепловые сети" вместе с задолженностью этого предприятия за 2005-2006 гг. (укр.)

Відповідне доручення НАК "Нафтогаз України" надала ДК "Газ України" та ДП "Газ-тепло".

Доручення НАК "Нафтогаз України" зумовлене неспроможністю підприємства "Харківські теплові мережі" забезпечити виконання власних договірних зобов'язань в частині стовідсоткових розрахунків з ДК "Газ України" не лише за спожитий у 2006 р. природний газ, а й за поточне газоспоживання для виробництва гарячої води.

Протягом 2006 р. підприємство "Харківські теплові мережі" продемонструвало найгіршу в Україні дисципліну розрахунків за природний газ, поставлений ДК "Газ України". Борг теплоенергетиків перед ДК "Газ України" з жовтня 2005 р. по 1 вересня 2006 р. складає 130 млн. грн.

Через неспроможність теплоенергетиків підприємства "Харківські теплові мережі" працювати з ДК "Газ України" за звичайними договором "купівлі-продажу" природного газу, вони будуть переведені на співпрацю з ДП "Газ-тепло" за договорами по давальницькій схемі роботи для забезпечення міста Харкова теплом.

ДП "Газ-тепло" доручено розібратися з фінансово-господарським станом підприємства "Харківські теплові мережі" та налагодити жорсткий контроль за платежами із забезпеченням стовідсоткових розрахунків за спожитий газ. Робота ДП "Газ-тепло" з "Харківськими тепловими мережами" дозволить забезпечити прозорість та контроль за правильністю використання коштів цього підприємства-боржника.

У роботі ДП "Газ-тепло" врахований досвід Німеччини, Росії, Франції. Кошти, які надходять від населення за оплату теплопостачання, потрапляють на розподільчий рахунок. Внаслідок цього оптимізуються витрати на виробництво і постачання тепла, зменшуються нецільові витрати з боку ТКЕ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также