Украина будет экспортировать электроэнергию в Россию

26.10.2006, 13:04

26 октября ЗАО "ИНТЕР РАО ЕЕС" и "Укринтерэнерго" подписали контракт на поставку электроэнергии из Украины. (укр.)

25 жовтня 2006 р. ЗАТ "ІНТЕР РАО ЕЕС" і "Укрінтеренерго" підписали контракт на постачання електроенергії з ОЕС України.

Згідно з умовами контракту, українська сторона забезпечує постачання від 200 до 800 Мвт електроенергії щомісячно. Новий контракт підготовлений в рамках домовленостей між керівниками урядів двох країн.

Документ знаменує собою прогрес, досягнутий на одному з важливих напрямків російсько-української співпраці у сфері електроенергетики, в числі яких також здійснення сумісних поставок української і російської електроенергії в енергосистему Молдавії, організація транзиту електроенергії, виробленої на Молдавській ГРЕС (входить до Групи "ІНТЕР РАО"), через Україну до Росії, реалізація спільних інвестиційних проектів, продовження роботи над проектом синхронного об'єднання енергосистем СНД і Балтії з UCTE.

За словами генерального директора ЗАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" Євгенія Дода, "підписання нинішнього контракту не тільки підтверджує нова якість взаємодії між Україною і Росією у сфері електроенергетики, але і додає позитивний імпульс роботі над іншими перспективними проектами".

ЗАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" - дочірня компанія РАО "ЄЕС Росії" (60%) і ФДУП Концерн "Росенергоатом" (40%). Компанія є найбільшим оператором експорту-імпорту електроенергії, що діє на території Росії, а також управляє численними енергетичними активами в РФ і за кордоном.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также