Состоялась встреча диспетчерских служб газотранспортных компаний европейских стран

25.10.2006, 18:06

16-18 октября в Киеве и Чернигове состоялась очередная встреча диспетчерских служб газотранспорных компаний европейских стран по вопросам взаимодействия в сфере транспортирования природного газа. (укр.)

У зустрічі взяли участь представники диспетчерських центрів компаній SPP (Словаччина), ОМV (Австрія), SNАМ (Італія) та ДК "Укртрансгаз".

У ході зустрічі було обговорено широке коло питань співпраці між диспетчерськими службами компаній, зокрема :

1. Робота ГТС країн учасниць зустрічі в поточному році, поточні проблеми експлуатації ГТС та оперативної взаємодії диспетчерських служб.

2. Виконання ремонтних та діагностичних робіт на національних ГТС в літній період 2006 року та готовність до осінньо-зимового періоду.

3. Обговорення планів проведення ремонтних робіт на національних ГТС, які можуть вплинути на транзит газу через територію України.

4. Попередні плани споживання газу на наступний рік, використання енергозберігаючих технологій.

5. Вплив організаційних змін в газотранспортних компаніях Європи на роботу диспетчерських служб.

Делегацію ОДУ ДК "Укртрансгаз" очолив перший заступник директора Вадим Фролов. У своїй доповіді він підкреслив, що ГТС України знаходиться в задовільному технічному стані, готова до роботи в осінньо-зимовий період 2006-2007 років та має значні резерви для нарощування обсягів транспортування природного газу до європейських країн (до 142 млрд. куб. м).

Наступну робочу зустріч заплановано провести весною 2007 року в Італії.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также