Представители Украины впервые приняли участие в заседании Координационной группы ЕС по газу

12.10.2006, 11:11

Представители ДК "Укртрансгаз" приняли участие заседании Координационной группы Европейского Союза по вопросам газа. (укр.)

Директор з питань транспортування газу ДК "Укртрансгаз" Мирослав Химко та директор Об'єднаного диспетчерського управління ДК "Укртрансгаз" Андрій Дацюк взяли участь у засіданні Координаційної групи ЄС з питань газу в якості технічних експертів. Представники України вперше були запрошені для участі у роботі Координаційної групи.

У своїй доповіді вони проінформували Координаційну групу про готовність газотранспортної системи України до роботи в осінньо-зимовий період 2006-2007 років. Під час обговорення доповіді було відзначено важливу роль ГТС України та її значення у надійному забезпеченні транзиту газу до європейських країн.

На засіданні Координаційної групи також були обговорені інші проблемні питання забезпечення газом країн ЄС. Про стан постачання газу до Європи доповів директор з питань досліджень газу Інституту енергетичних досліджень Дж. Стерн (Великобританія).

Наступне засідання Координаційної групи планується провести в першій декаді січня 2007 року.

Координаційна група ЄС з питань газу працює під егідою Європейської Комісії. Група займається питаннями енергетичної безпеки країн ЄС. До її складу входять представники всіх країн-членів ЄС.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также