Украине необходим переходный период для перехода к европейским ценам на газ

12.10.2006, 11:08

"Мы делали анализ нашей экономики и считаем, что Украине нужно пройти 3-летний путь для того, чтобы наша экономика была приспособлена к ценам наших соседей", - сообщил Юрий Бойко во время брифинга в Кабинете Министров 11 октября. (укр.)

Міністр зазначив, що сусідні країни сьогодні отримують газ набагато дорожче, ніж Україна: країни Балтії - сьогодні $220, запропоновано - $260, Молдова сьогодні $160, а наступного року $260, країни Закавказзя - $220. "Для нас необхідний перехідний період, який ми повинні використати з користю для держави", - наголосив посадовець.

На думку Юрія Бойка, Україна не зможе пристосуватися до європейського рівня цін за 1 рік. "Найбільш уразлива - хімічна промисловість, яка використовує газ як сировину. Вона не може конкурувати з заводами Саудівської Аравії, які стоять "на скважині" і відбирають газ за ціною $1 за 1000 кубометрів", - сказав міністр.

"Тому ситуація досить складна, потребує професійного підходу і виважених кроків. Держава, на наше переконання, повинна закуповувати газ якомога дешевше. Друга річ, це за якою ціною вона буде реалізувати його своїм споживачам", - підкреслив Юрій Бойко.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также