339 грн. - экономически обоснованная цена на газ для населения

18.10.2006, 18:16

"Экономические расчеты показывают, что топливо-энергетический комплекс способен выдержать цену природного газа, который поставляется населению, на уровне 339 грн.", - сказал министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко во время брифинга в Кабинете Министров. (укр.)

Міністр також повідомив, що буде введено систему субсидій для соціальних груп, які не можуть платити цю ціну.

Міністр ще раз наголосив, що в Уряду немає підстав вважати, що наступного року ціна для населення буде різко збільшена. "В рамках інфляції - можливо, але не більше. Всі розрахунки показують, що 339, або близько $70 - це нормальна ціна для нашої видобувної промисловості, яка включає інвестиційну складову", - сказав він.

За словами посадовця, проект бюджету на наступний рік передбачає збільшення з 1 січня рентної плати, яка сьогодні складає 30 грн., до 50 грн.

Юрій Бойко також нагадав, що встановлена попереднім урядом ціна в 414 грн. включала в себе збитки "Нафтогазу України", які з'явилися минулої зими. "Збільшення ціни було пов`язано з продажем газу власного видобутку на промисловість і заміщенням цього газу імпортованим газом для населення, внаслідок чого "Нафтогазу" було завдано збитків. Сьогодні цю складову відокремлено і справедлива ціна складає 339, включаючи інвестиції та податки", - сказав посадовець.

Крім того, Юрій Бойко повідомив про те, що договірна кампанія щодо поставок газу в Україну проходить без ускладнень. "Ніхто із сусідів України ще не отримав ціну, і на сьогоднішній день у нас абсолютно прогнозована ситуація в переговорах", - сказав міністр.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также