Правительство сделает все возможное для проведения отопительного сезона

18.10.2006, 17:17

"На сегодняшний день лимиты газа выделены 431 предприятию теплокоммунэнерго из 656. Это предприятия, которые не имеют задолженности за поставленный на протяжении 2006 года газ", - рассказал министр топлива и энергетики Юрий Бойко во время брифинга в Кабинете Министров. (укр.)

Він також повідомив, що наразі складаються графіки погашення заборгованості підприємствами-боржниками.

Міністр підкреслив, що люди не можуть бути заручниками неплатежів з боку місцевої влади: "Є доручення прем'єр-міністра, згідно яким за кожним міністерством закріплено області. За Мінпаливенерго закріплено Луганську область, де вже наступної суботи (21 жовтня) відбудеться нарада щодо ситуації в регіонах з розрахунками".

Юрій Бойко сказав, що будуть прийняті відповідні рішення, включно з наданням кредитів місцевій владі, щоб вони змогли розрахувалися і закупити газ.

Посадовець також наголосив, що в деяких областях ситуація особливо складна. "Ми прийшли до опалювального сезону із заборгованістю теплокомуненерго перед "Нафтогазом України" в розмірі близько 430 млн. грн. Найбільші боржники - це Харківська область - 108 млн., Дніпропетровська - 86, з яких місто Кривий Ріг - 58, Донецька - 78, Запорізька - 37".

"У нас є проблеми, але ми будемо робити все можливе щоб до справжніх морозів у нас були відповідні розрахунки і не було перебоїв з подачею газу", - підкреслив міністр.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также