НАК "Нафтогаз Украины" установила 6-миллионный счетчик газа

20.10.2006, 14:37

Сегодня, 20 октября, в Луганске состоялась торжественная церемония установки 6-миллионного бытового счетчика природного газа. (укр.)

Лічильник встановлено в оселі пенсіонера, ветерана Великої Вітчизняної війни Миколи Сітченко.

В урочистій церемонії встановлення лічильника взяли участь голова правління ВАТ "Луганськгаз" Володимир Овчаренко, заступник начальника Департаменту обліку газу та нафти НАК "Нафтогаз України" Валентин Бондаренко, заступник генерального директора ДП "Актаріс-Україна" Олег Саванчук.

Лічильник встановлено за кошти НАК "Нафтогаз України" в рамках Програми з оснащення житлового фонду приладами обліку газу в Україні, яка реалізується з 2001 року. Програма спрямована на підтримку малозабезпечених верств населення, насамперед, пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни, які проживають в помешканнях, що опалюються газовими котлами.

В Луганській області Програма встановлення лічильників в житловому фонді за кошти НАК "Нафтогаз України" діє з 2004 року. Голова правління ВАТ "Луганськгаз" Володимир Овчаренко на урочистій церемонії заявив: "За цей час в області встановлено 155 тисяч лічильників, що сприяло зменшенню споживання газу населенням в 2005 році на 13,7 млн. куб. м, та зменшенню втрат газу в мережах у 5 разів у порівнянні з 2003 роком. Луганська область сьогодні є лідером за темпами встановленням лічильників газу населенню".

З початку 2006 року в Україні в рамках Програми з оснащення житлового фонду приладами обліку газу встановлено 545 тис. лічильників газу. Обсяг фінансування програми становив 115 млн. грн. Високим темпам встановлення газових лічильників (500-600 тис. на рік) сприяє бажання громадян економити газ та політика Уряду та НАК "Нафтогаз України" із запровадження встановлення лічильників газу населенню в кредит, а малозабезпеченим верствам населення, яке використовує газ на опалення, за кошти нафтогазової галузі.

Як зазначив заступник начальника Департаменту обліку газу та нафти НАК "Нафтогаз України" Валентин Бондаренко, за розрахунками 12,0 млн. газифікованих осель за чинними нормами повинні були б спожити 27,6 млрд. куб. м газу. "Фактично у 2005 році населенням було спожито - 18,0 млрд. куб. м газу. Таким чином, встановлення лічильників щорічно заощаджує близько 9-10 млрд. куб. м газу. 91% осель із високими обсягами споживання газу, де він використовується на опалення, вже оснащено лічильниками газу", - підкреслив Володимир Бондаренко.

У поточному році НАК "Нафтогаз України" планує завершити оснащення лічильниками газу осель, де газ використовується на опалення, у Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также