Представители ДК "Укртрансгаз" и ОАО "Белтрансгаз" обсудили вопросы сотрудничества

23.10.2006, 14:58

Председатель совета директоров ДК "Укртрансгаз" Ярослав Марчук провел рабочую встречу с руководством ОАО "Белтрансгаз". (укр.)

17-19 жовтня в Мінську голова ради директорів ДК "Укртрансгаз" Ярослав Марчук провів робочу зустріч з керівництвом ВАТ "Белтрансгаз" (Республіка Білорусь) з питань взаємного співробітництва. У ході зустрічі, в якій також взяли участь директор з питань транспортування газу ДК "Укртрансгаз" Мирослав Химко та директор УМГ "Львівтрансгаз" Михайло Деркач, було обговорено широке коло питань науково-технічного співробітництва між ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Белтрансгаз".

Ярослав Марчук обговорив з керівниками ВАТ "Белтрансгаз" питання можливості зберігання в ПСГ України природного газу, призначеного для білоруських споживачів. Було обговорено також питання співпраці між диспетчерськими службами ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Белтрансгаз".

Сторони домовились про поглиблення співпраці між ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Белтрансгаз" у виробничій та науковій сферах. Укладено угоду про науково-технічне співробітництво між компаніями та положення про взаємодію між диспетчерськими службами УМГ "Львівтрансгаз" та ВАТ "Белтрансгаз" при експлуатації магістральних газопроводів Торжок-Долина та Івацевичі-Долина.

ВАТ "Белтрансгаз" є оператором газотранспортної системи Республіки Білорусь. Крім того, ВАТ "Белтрансгаз" обслуговує білоруську ділянку магістрального газопроводу Ямал - Європа, яка належить ВАТ "Газпром".

До складу газотранспортної системи "Белтрансгаз" входять:

7,1 тис. км магістральних газопроводів та газопроводів-відводів;

6 компресорних станцій загальною потужністю 640 МВт;

2 підземних сховища газу загальною активною ємністю 1 млрд. куб. м;

7 газовимірювальних станцій.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также