На 1 октября в украинские подземные хранилища закачано 24,32 млрд. куб. м природного газа

05.10.2006, 14:11

На протяжении сентября 2006 года Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" закачала в подземные хранилища 3,74 млрд. кубометров газа. (укр.)

Це найвищий показник вересневої закачки газу за період експлуатації української системи підземних сховищ незалежної України.

Як раніше повідомляла компанія, у серпні до підземних сховищ було закачано 3,78 млрд. куб. м газу, що також є найбільшим показником для серпня за останні 15 років.

Завдяки рекордним обсягам закачування природного газу в серпні-вересні, станом на 1 жовтня НАК "Нафтогаз України" накопичила у ПСГ 24,32 млрд. куб. м газу що на 550 млн. куб. м перевищує рівень минулого року (23,77 млрд. куб. м).

Відповідно до доручення міністра палива та енергетики Юрія Бойка НАК "Нафтогаз України" до 15 жовтня доведе обсяг активного газу у ПГС до 25 млрд. куб. м.

Цей обсяг дозволить повністю забезпечити внутрішні потреби України у природному газу впродовж опалювального сезону та гарантувати надійне виконання замовлень з транзиту природного газу територією України для країн Європи.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также