Запущен первый гидроагрегат Ташлыцкой ГАЭС

05.10.2006, 15:30

Сегодня, 5 октября, вводится в эксплуатацию первый гидроагрегат Ташлыцкой ГАЭС. (укр.)

5 жовтня прем'єр-міністр Віктор Янукович, міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, голова НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський та інші посадові беруть участь в церемонії пуску першого гідроагрегату Ташлицької ГАЕС.

Ташлицька ГАЕС є третьою складовою Южно-Українського енергокомплексу (він також включає Южно-Українську АЕС та Олександрівську ГЕС). Потужність першого пускового комплексу у складі двох агрегатів - 300 МВт, річне виробництво електроенергії - 175 млн. кВтг при роботі двох агрегатів. Вартість першого пускового комплексу - 1 млрд. 028 млн. грн.

ТГАЕС призначена для покриття пікових навантажень у південно-західній частині об'єднаної енергосистеми України, а також для забезпечення надійного базисного режиму роботи Южно-Української АЕС. В періоди пікового навантаження на енергосистему ТГАЕС скидає воду з верхнього водосховища (Ташлицького) - у нижнє (Олександрівське), завдяки чому працюють турбіни, які виробляють електроенергію. Під час провалів в енергосистемі, коли електроенергії у мережі потрібні додаткові споживачі, гідроагрегати ТГАЕС починають роботу в насосному режимі і закачують воду з нижнього водосховища у верхнє.

Повністю спрогнозовано і прораховано вплив об'єкту на навколишнє середовище. Уточненим проектом Ташлицької ГАЕС, з урахуванням пропозицій зацікавлених громадських організацій, передбачається виконання низки природоохоронних, захисних і компенсаційних заходів.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также