ДК "Укртрансгаз" увеличила реализацию газа через собственную сеть АГНКС на 3%

06.10.2006, 14:18

За 9 месяцев 2006 года дочерняя компания "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз Украины" реализовала через собственную сеть автомобильных газонаполнительных компрессорных станций (АГНКС) более 336 млн. куб. м природного газа в качестве моторного топлива. (укр.)

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року реалізація газу зросла на 10,01 млн. куб. м або на 3%. Використання таких об'ємів стисненого природного газу в якості моторного палива для автомобільного транспорту дозволило вивільнити понад 311 тис. тонн рідкого моторного палива та значно зменшити забруднення навколишнього середовища.

ДК "Укртрансгаз" приділяє значну увагу підтримці на належному технічному рівні своєї мережі АГНКС та її безпечній експлуатації. У зв'язку із збільшенням ціни на пальне для автомобільного транспорту та зростанням популярності серед власників авто екологічно-безпечного природного газу, Компанія розробляє план розширення мережі АГНКС.

Україна - одна з провідних держав світу щодо використання природного газу на автомобільному транспорті. Мережа АГНКС ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" складається з 89 станцій, спроможних забезпечити природним газом в якості моторного палива до 100 тис. автомобілів. Українська мережа АГНКС має зв'язок з відповідною мережею сусідніх країн, що дає можливість забезпечити роботу вантажного автотранспорту на міжнародних лініях. Заміна на автотранспорті рідких моторних палив стисненим природним газом є одним із важливих засобів захисту довкілля від оксидів вуглецю, азоту та свинцю. Використання стисненого природного газу в якості моторного палива також є економічно вигідним.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также