НАК "Нафтогаз Украины" внедряет проект "ГРИВНА" для оптимизации использования газа населением

09.10.2006, 11:56

НАК "Нафтогаз Украины" начал подготовку реализации проекта "ГРИВНА" (Gas revenue implementation in Ukraine), который предусматривает использование бытовых счетчиков газа Gallus 2002 для учета природного газа потребленного населением. (укр.)

Впровадження проекту дозволить зменшити обсяги споживання природного газу населенням на 4-5 млрд. куб. м щорічно і дасть можливість скоротити субсидії, нараховані населенню за фактично спожитий природний газ, на суму 70 млн. грн.

Реалізація проекту "ГРИВНЯ" відбуватиметься за участі компанії "Актаріс Україна", з якою НАК "Нафтогаз України" підписав Меморандум про порозуміння.

Метою проекту, який базується на системі TALEXUS компанії АCTARIS, є оптимізація використання природного газу населенням. Це забезпечить споживачам вищу якість обслуговування, дозволить достовірно визначати фактичні обсяги споживання природного газу та запобігати створенню заборгованості за спожитий газ у майбутньому. Середній термін окупності системи складає 3 роки.

Основними завданнями проекту "ГРИВНЯ" є:

Оснащення газифікованого житлового фонду побутовими лічильниками газу з електронними модулями;

Створення інфраструктури для здійснення обліку обсягів постачання природного газу населенню і оплати за його споживання;

Налагодження в газопостачальних організаціях достовірного обліку споживання газу при зменшенні кількості персоналу (контролерів) та витрат на їх утримання;

Інтенсифікація грошових надходжень та створення умов, що виключають наявність заборгованості за використаний газ, завдяки впровадженню 100% попередньої оплати.

Впровадження проекту "ГРИВНЯ" здійснюється на виконання рішення Кабінету міністрів України про реалізацію комплексу заходів для здійснення споживачами 100-відсоткової передоплати за природний газ, що передбачено п.6 Постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2006 © 605.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также