Украина не будет создавать замкнутый цикл производства ядерного топлива

09.10.2006, 11:56

"У нас будут все стадии цикла производства ядерного топлива, кроме обогащения урана", - сказал министр топлива и энергетики Юрий Бойко во время прямой линии в Клубе Кабинета Министров Украины 6 октября. (укр.)

За словами міністра, збагачення урану здійснюватиметься або в Росії, або в Європі, щодо чого наразі ведуться відповідні дослідження.

Загальна вартість проекту, за словами Юрія Бойко, складає $2 млрд. США. Сам проект розраховано на 6-10 років.

Він також повідомив, що опрацювання бізнес-моделі підприємства "Укратомпром", яке займеться виробництвом ядерного палива в Україні, знаходиться на завершальній стадії. "На корпоративному рівні ми завершуємо роботу", - заявив міністр палива та енергетики.

До складу "Укратомпрому", зокрема, увійдуть: Східний ГЗК, Придніпровський хімічний комбінат, підприємство з видобутку цирконія та два науково-дослідних інститути.

Юрій Бойко зазначив, що ці підприємства буде введено в склад ДП НАЕК "Енергоатом". "Це єдиний варіант, що забезпечить надійне кредитування для технічного переоснащення галузі", - наголосив посадовець. Водночас, він зазначив, що для цього необхідно здійснити належні законодавчі зміни.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также