Укрэксимбанк осуществил очередной успешный выход на международный рынок

24.11.2006, 11:46

ОАО "Укрэксимбанк" осуществил дополнительное привлечение кредитных ресурсов на сумму $150 млн. сроком на 5 лет на международном рынке долговых обязательств по схеме LPN, лид-менеджерами которого выступили банки UBS Investment Bank, Deutsche Bank AG London и Credit Suisse Securities Europe Ltd. (укр.)

Таким чином, загальна сума трансакції з урахуванням залучення 350 млн. дол. США у вересні цього року із ставкою 7,65% складає 500 млн. дол. США, що на сьогодні є найбільшою трансакцією серед українських банків. Другою позитивною ознакою є те, що розмір цієї трансакції дає можливість включення банку до індексу EBMI+, що є ключовим орієнтиром для інвестора щодо ринків, які розвиваються.

У зв'язку з тим, що трансакція викликала значний попит у інвесторів, банку вдалося покращати цінові параметри. Ціна дорозміщення становила 101,25% від номіналу, а доходність випуску була зафіксована на рівні 7,33%, що на 32 базисних пункти краще первинної дохідності.

Безумовним свідченням високої довіри іноземних інвесторів до ВАТ "Укрексімбанк", який сьогодні сміливо можна назвати постійним учасником міжнародних фінансових ринків, є той факт, що книга заявок була наповнена протягом 3 годин і досягла 230 млн. дол. США. Більш того, розміщення та ціноутворення з моменту оголошення трансакції до моменту її закриття тривало лише 4 години.

Структура книги замовлень має надзвичайно високу якість. Географічний розподіл: Велика Британія - 46%, Швейцарія - 18%, Азія - 10%, Австрія / Німеччина - 9%, Греція - 8%, країни Бенілюкс -10%, інші країни - 9%; розподіл за типом інвестора: фонди управління активами - 62%, банки - 28%, страхові компанії / пенсійні фонди - 10%.

Успішні результати цієї трансакції стали черговим доказом бездоганної репутації ВАТ "Укрексімбанк" як надійного партнера у світових фінансово-банківських колах та ще раз підтвердили досконалість кредитної історії банку та високий професіоналізм його менеджменту.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має філії в обласних центрах та великих індустріальних містах країни. Бездоганна міжнародна репутація та надійність Укрексімбанку визнана світовими фінансовими організаціями та закордонними банками.
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також