Правительство утвердило граничные цены на газ для населения

11.12.2006, 12:54

8 декабря Кабинет Министров Украины своим постановлением утвердил временный порядок определения розничных цен на природный газ для потребностей населения. (укр.)

Відповідно до постанови © 1697 "Про подальше вдосконалення механізму забезпечення природним газом вітчизняних споживачів", Національній комісії регулювання електроенергетики рекомендується з 1 січня 2007 року встановити роздрібні ціни на природний газ для населення в залежності від річних обсягів його споживання.

Так, якщо обсяг споживання природного газу не перевищує 2500 куб. метрів на рік, рекомендована до встановлення НКРЕ роздрібна ціна на газ становитиме 339 гривень за 1000 куб. метрів.

Якщо обсяг споживання природного газу не перевищує 6000 куб. метрів на рік, він коштуватиме 480 гривень за 1000 куб. метрів, 12000 куб. метрів на рік - 980 гривень за 1000 куб. метрів; понад 12000 куб. метрів на рік - 1173 гривні за 1000 куб. метрів.

Гранична роздрібна ціна на газ, що використовується населенням у багатоквартирних будинках, зокрема на опалення житлових приміщень, встановлена на рівні 686 гривень за 1000 куб. метрів.

Крім цього, згідно з постановою, реалізація природного газу для потреб населення здійснюватиметься суб'єктами господарювання, що отримали ліцензію на постачання природного газу за регульованим тарифом за роздрібними цінами, встановленими Національною комісією регулювання електроенергетики України.

Постачання газу підприємствам комунальної теплоенергетики, теплових електростанцій, електроцентралей та котелень суб'єктів господарювання здійснюватиметься з ресурсів природного газу імпортованого походження та інших ресурсів природного газу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Реалізація природного газу для потреб цих підприємств здійснюватиметься дочірньою компанією "Газ України" та дочірнім підприємством "Газ-тепло" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та суб'єктами господарювання, що отримали ліцензію на постачання природного газу за регульованим тарифом за цінами, що не перевищують граничний рівень ціни на природний газ.

Враховуючи, що підприємства теплової генерації будуть повністю забезпечуватися імпортним газом вартістю $130 (на кордоні Україна-Росія), з метою запобігання зростанню цін на теплову енергію для населення статтею 10? Державного бюджету - 2007 для НАК "Нафтогаз України" передбачено компенсацію за рахунок спеціального фонду Державного бюджету в сумі не менше 2 млрд. 640 млн. грн.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также