Украина построит новый нефтепровод

11.12.2006, 18:02

В 2007 году начнется строительство нового нефтепровода, который соединит систему Приднепровских магистральных нефтепроводов с нефтяным терминалом "Южный" для транзита и перевалки казахстанской нефти. (укр.)

Про це повідомив сьогодні на брифінгу після підписання Протоколу засідання спільної міжурядової українсько-казахстанської комісії з економічної співпраці Андрій Клюєв. Віце-прем'єр зазначив, що проект будівництва вже існує і найближчим часом триватиме робота з погодження основних інвестиційних складових проекту з українськими та іноземними фінансовими інституціями.

"Цей проект входить в групу інвестиційних проектів, щодо яких протягом наступного тижня ми будемо зустрічатися з представниками українських банків, а згодом - з представниками ряду іноземних інвестиційно-фінансових установ", - сказав посадовець.

Віце-прем'єр також підкреслив, що "левова доля проекту" буде реалізована вже в 2007 році. Він зауважив, що в бюджеті 2007 року закладені кошти для покриття відсотків за інвестиційними кредитами. Клюєв повідомив, що в 2007 році у реальний сектор економіки необхідно вкласти як мінімум 20 млрд. грн.

"Це енергетика, авіа будівництво, с/г машинобудування, тощо. Все ці інвестпроекти вже готові. Ми будемо обговорювати підписання кредитних договорів для того, щоб вже в цьому місяці вони почали працювати", - наголосив віце-прем'єр.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также