Украина ориентируется на традиционные виды энергоносителей

02.12.2006, 12:46

Министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко считает, что альтернативные виды энергии могут заменить лишь 6-8% от уровня потребления энергии, произведенной за счет традиционных источников. (укр.)

"Наведу приклад - потужності всіх існуючих вітряних електростанцій світу вистачить лише на забезпечення одного перельоту з Токіо до Нью-Йорку. Тобто традиційні енергоносії поки що нема чим замінити", - сказав Юрій Бойко.

Тим не менш, посадовець зазначив, що Україна має добру сировинну базу для виробництва біодизельного палива на основі вирощування рапсу. Також він повідомив, що цукор, який вирощується в Україні, може бути використаний для виробництва біоетанолу. "Найближчим часом ми підготуємо відповідну пропозицію уряду щодо початку реалізації цього проекту", - сказав міністр.

Ще одним перспективним напрямком посадовець назвав виробництво синтетичної нафти з вугілля: "Технологія німецька, з урахуванням динаміки видобутку вугілля в нашій країні, я думаю, що це один з варіантів, який забезпечить нашу економіку альтернативною енергією".
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также