Украина планирует увеличить добычу уранового сырья

02.12.2006, 13:23

Украина планирует увеличить добычу уранового сырья, так как в настоящий момент мы обеспечиваем себя лишь на 30%, заявил министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко. (укр.)

Міністр також повідомив, що всі активи атомної галузі будуть сконцентровані шляхом створення концерну "Укратомпром".

За словами посадовця, Україна не створюватиме замкнений цикл виробництва ядерного пального. "Повного ядерного циклу у нас не буде - не буде стадії збагачення урану. В цій програмі ми шукаємо партнерів на Заході і в Росії. Хто запропонує найкращі умови, з тим і будемо співпрацювати", - підкреслив посадовець.

Юрій Бойко також не виключив можливий продаж активів з видобутку ядерного палива приватним структурам. На його думку, це не несе загрози енергетичній безпеці України. "Ми будемо шукати ту форму власності, яка забезпечить великий приток інвестицій та максимальне повернення уранової сировини до країни", - підсумував міністр.

"Ми вважаємо, що бюджетне фінансування бізнес-проектів розбещує. Проектне фінансування може відбуватися лише у вигляді фінансування установчого капіталу державних банків з подальшим кредитуванням бізнес-проекту на пільгових умовах. Це цивілізований досвід, який, на мою думку, повинен застосовуватися й у нас. Принаймні, ми йдемо цим шляхом", - наголосив міністр.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины

Читайте також

Читайте также