Украинцы на бензине сэкономили 400 млн. гривен

20.12.2006, 11:25

Министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко считает, что после снижения цен на бензин А-95 и дизтопливо на 40 копеек, которое произошло более месяца тому, украинцы сэкономили на топливе более 400 млн. гривен. (укр.)

"Я вважаю, що це плідна робота експертно-аналітичної групи", - сказав керівник Мінпаливенерго.

Юрій Бойко також повідомив, що сьогодні на переважній більшості українських АЗС середня ціна на бензин А-95 становить 3,73 гривні, а на дизпаливо - 3,64 гривні.

"Сьогодні вранці відбулося чергове засідання експертно-аналітичної групи, яка розглянула всі аспекти функціонування ринку нафтопродуктів: завезення імпорту, ситуацію з митом на нафту, наближення свят. В результаті група затвердила нову формулу ціни, яка буде прозора і зрозуміла для всіх учасників ринку", - наголосив Юрій Бойко.

За його словами, ціни на роздрібному ринку нафтопродуктів формуватимуться з урахуванням оцінок та пропозицій експертно-аналітичної групи, що складається з представників нафтотрейдерів, нафтопереробників, Уряду, а також аналітичних установ.

Міністр також повідомив, що буде встановлено ціновий коридор: сьогоднішня ціна на нафтопродукти "плюс/мінус" півтора відсотка, а вже найближчим часом група випустить бюлетень з ціновими рекомендаціями протягом декади.

Роздрібна ціна буде враховувати рівень середніх світових цін, обсяги поставок нафти в Україну, видатки на доставку, розмитнення і транспортування. Передбачається, що в разі, якщо ціна не перевищуватиме межі цінового коридору більше, ніж на 1,5%, то на наступну декаду межі цінового коридору змінюватися не будуть.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также