ДК "Газ Украины" будет ограничивать поставки топлива облгазам, превышающим выделенные лимиты газа

21.12.2006, 11:45

С начала года 2006 года превышение потребления плановых объемов газа (лимиты) составило 302,5 млн. куб. м газу. (укр.)

У листопаді 2006 року цей показник становив 333 млн. куб. м газу.

Основні обсяги понадлімітного споживання природного газу були допущені через розподільні газові мережі ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Черкасигаз" і ВАТ "Харківміськгаз".

Під час наради з облгазами у ДК "Газ України", яка відбулася 19 грудня 2006 р., було обговорено механізм обмеження та припинення постачання газу споживачам, які використовують його без виділених лімітів та без договорів. Чинна правова база (постанова Кабінету Міністрів України від 08.12.2006 ©1687) надає можливість відключати боржників від газопостачання.

"Облгази мають суворо дотримуватися дисципліни газопостачання, не допускати безлімітного та бездоговірного споживання газу, - наголосив під час наради генеральний директор ДК "Газ України" Сергій Зубов. - Проте, фактичний досвід засвідчує, що облгази продовжують постачати газ боржникам і тим самим відбирають паливо у підприємств, які здійснюють вчасні розрахунки за газ. Компанія буде займати більш жорстку позицію стосовно облгазів, які продовжуватимуть практику перебору лімітів газу і ставитимуть під загрозу газопостачання в цілому по Україні".

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2006 ©1687 газопостачальним, газодобувним, газорозподільним, газотранспортним підприємствам та Державній інспекції з енергозбереження надано право обмежувати газопостачання споживачам у разі відсутності лімітів газу, а також недостатнього рівня розрахунків за спожитий газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также