"Укртранснафта" отпраздновала пятую годовщину своей деятельности

25.12.2006, 12:50

22 декабря 2006 года в Украинском доме состоялось празднование пятой годовщины деятельности компании ОАО "Укртранснафта". (укр.)

В урочистостях взяли участь співробітники компанії та почесні гості. На урочистому зібранні були присутні поважні представники Кабінету Міністрів, Верховної Ради, НАК "Нафтогаз України" та делегації закордонних партнерів компанії з Білорусі та Росії.

Із вітальним словом до гостей звернувся голова правління ВАТ "Укртранснафта" Ігор Кирюшин: "Від всього серця вітаю Вас із цим святом. Попереду у нас багато проектів, які ми обов'язково втілимо в життя. За вас і наше свято, за те, що ви є і що ви зуміли побудувати таку компанію. Вітаю вас". Голова правління Товариства також подякував засновникам ВАТ "Укртранснафти" та тим, хто впродовж п'яти років працював на об'єднання зусиль навколо компанії. "Мені б хотілося особливо подякувати батькам-засновникам компанії, які створили цю компанію. Це велике досягнення об'єднати зусилля навколо однієї компанії та рухатися вперед", - підкреслив І. Кирюшин.

Компанія ВАТ "Укртранснафта" експлуатує систему магістральних нафтопроводів України, яка є другою за розмірами в Європі. Сьогодні нафтотранспортна система України - це система 18 нафтопроводів, що проходять через 19 областей північно-східної, центральної та західної України, а також з нещодавно збудованого нафтопроводу "Одеса-Броди", який фактично об'єднав ці системи. Загальна довжина системи 4766,1 км, пропускна здатність складає близько 114 млн. тон нафти на рік на вході та 56,3 млн. тон на виході. ВАТ "Укртранснафта" має в своєму складі дві філії, які безпосередньо виконують функції із забезпечення надійної та безаварійної роботи нафтопроводів.

Філія "Придніпровські магістральні нафтопроводи" забезпечує транспортування української та транзитної російської нафти з Росії на нафтопереробні заводи центру, сходу та півдня України, а також до Одеської нафтової гавані та морському нафтовому терміналу "Південний". Нафтопроводами філії ПДМН російська нафта також транспортується до кордонів України з Росією в напрямку порту Новоросійськ з метою подальшого експорту морським транспортом.

Філія "Магістральні нафтопроводи "Дружба" забезпечує транзит російської та казахської нафти в країни Центральної та Західної Європи, а також забезпечує нафтою нафтопереробні заводи Західної України.

Магістральний нафтопровід "Одеса-Броди" забезпечує транспортування російської нафти в напрямку МНТ "Південний" із подальшим транспортуванням морським транспортом в країни Західної Європи. Наступним кроком розвитку нафтопровідної системи "Одеса-Броди" буде продовження нафтопроводу від НПС Броди в Польщу - до міста Плоцьк, де розташований найпотужніший в країні НПЗ, та до балтійського експортного терміналу у Гданську. Добудова нафтопроводу до міста Плоцьк дозволить в майбутньому транспортувати в країни Західної Європи нафту з Каспійського регіону.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укртранснафта".

Читайте також

Читайте также