Завершается миссия украинских миротворцев в Ливане

10.03.2006, 12:54

Министр обороны Украины Анатолия Гриценко утвердил План и сроки выведения из Ливана 3-го отдельного инженерного батальона Вооруженных Сил Украины, который завершает выполнение миротворческой миссии в составе Временных Сил ООН в этой стране. (укр.)

Відповідно до затвердженого главою вітчизняного оборонного відомства Плану, у період з 21 березня по 10 квітня 2006 року з території Лівану буде виведено український миротворчий контингент.

Передбачається, що особовий склад контингенту буде перевезено двома рейсами літаків Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційно-транспортна кампанія", а техніка і майно - поромом.

Загалом на Батьківщину повернуться 188 військовослужбовців "Укрінжбату", один офіцер штабу Місії ООН та дві службові собаки. Також поромом до Миколаївського порту Жовтневий з Лівану буде доставлено 81 одиницю техніки та 375 тонн майна українського миротворчого контингенту.

Для надання методичної та практичної допомоги командуванню "Укрінжбату" у виконанні заходів планування та виведення батальйону, у Лівані працюватиме оперативна група Міністерства оборони України.

Передбачається, що 27 березня відбудеться церемонія передачі повноважень та зони відповідальності від українського миротворчого контингенту представникам оперативної групи китайського інженерного підрозділу.

Довідка. 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України виконував миротворчі завдання у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані з 22 липня 2000 року.

Серед основних завдань, які виконували наші військовослужбовці на ліванській землі інженерна розвідка місцевості з метою виявлення вибухонебезпечних предметів, розмінування мінних полів та автомобільних шляхів, знищення вибухонебезпечних предметів, облаштування доріг та колонних шляхів, фортифікаційних систем та будівництво нових опорних пунктів для підрозділів Місії ООН.

За 5 років і 8 місяців виконання завдань Місії ООН військовослужбовцями "Укрінжбату" перевірено майже 550 тис. м2 місцевості, виявлено і знешкоджено 6341 вибухонебезпечний предмет. Зокрема, понад 3473 протипіхотні міни, 77 протитанкових мін, 2 авіабомби, 330 артилерійських снарядів та мінометних мін, відмаркували 17900 мінних полів.

Військові лікарі українського миротворчого підрозділу надали гуманітарну медичну допомогу більше ніж 10 тисячам місцевим жителям, переважна більшість з яких є бідними та малозабезпеченими людьми.

Також важливим напрямом діяльності українських військовослужбовців у Лівані були виконання гуманітарних інженерних завдань. Використовуючи наявну в батальйоні спеціальну техніку, миротворці побудували для місцевих жителів різноманітні об'єкти соціальної інфраструктури, ремонтують водоймища, обладнують водні резервуари.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также