В Украине с визитом находится делегация Войск карабинеров Италии

29.03.2006, 12:07

В ходе визита в Украину делегации Войск карабинеров Итальянской Республики планируется обсудить вопросы адаптации системы функционирования органов Воинской службы правопорядка в Вооруженных Силах Украины по стандартам НАТО. (укр.)

29 березня в рамках візиту в Україну делегації Військ карабінерів Італійської Республіки у Києві відбудеться робоча зустріч італійських військових з керівництвом Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Основна мета візиту італійських карабінерів полягає у надання організаційної допомоги в удосконаленні діяльності Військової служби правопорядку у ЗС України, зокрема, щодо адаптації системи функціонування органів військового правопорядку до стандартів НАТО та професійної підготовки за напрямками діяльності.

Італійську військову делегацію на переговорах очолюватиме командир 2-го батальйону "Лігурія" Військ карабінерів Італійської Республіки підполковник Адріано Казале. Українську - начальник штабу - перший заступник начальника Головного управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України полковник Віталій Борілло.

Під час робочої зустрічі італійські карабінери ознайомляться зі статусом, призначенням, правовою основою, принципами діяльності та організацією Військової служби правопорядку у ЗС України, а також її основними завданнями.

Велику увагу буде приділено деяким аспектам участі Збройних Сил України у антитерористичній діяльності, зокрема, залученню підрозділів ВСП у ЗС України до протидії диверсіям та терористичним актам на військових об'єктах.

У свою чергу, італійські карабінери поділяться досвідом з нашими військовими перспективами розвитку Військової поліції Італійської Республіки.

Візит італійської військової делегації триватиме до 30 березня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також