В Украину вернулась первая группа украинских миротворцев из Ливана

22.03.2006, 11:51

В Украину вернулись первые 85 украинских миротворцев 3-го отдельного инженерного батальона Вооруженных Сил Украины, которые выполняли задание в составе Временных Сил ООН в Ливане. (укр.)

21 березня о 15.55 відповідно до Плану виведення військовослужбовців і техніки 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, що виконував завдання у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані, до Львова прибула перша група українських миротворців.

85 військовослужбовців на чолі із заступником командира батальйону - інструктором по мінно-вибуховій справі підполковником Олександром Єндрієвичем доставлено літаком Ту-154 Державного підприємства МО України "Українська авіаційна транспортна компанія".

Після проходження митного контролю, миротворці відбули до Яворівського полігону, де протягом доби пройдуть посилене медичне обстеження і незабаром повернуться до попередніх місць служби.

Майже шість років прапор України майорів на півдні Лівану. З липня 2000 року 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України брав активну участь у підтриманні миру на багатостраждальній ліванській землі та піднімав міжнародний імідж нашої держави на Близькому Сході.

Підсумком миротворчої діяльності в Лівані стали знешкоджені 6.352 вибухонебезпечних предмети, понад 550 тисяч квадратних метрів землі звільнені від пекельних пристроїв, 16 гуманітарних інженерних задач з будівництва та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури. Понад 10 тисяч місцевих мешканців з теплотою будуть згадувати турботу, опіку та допомогу українських військових лікарів.

Фахівці-сапери та інженери дев'ятої ротації "Укрінжбату" під командуванням полковника Анатолія Слесарчука протягом 8 місяців виконували завдання з оперативного розмінування півдня Лівану, налагодження доріг та фортифікаційних споруд, будівництва нових опорних пунктів Місії ООН, надавали гуманітарну допомогу місцевому населенню.Головним досягненням та показником високого рівня професійної підготовки наших військових стало те, що за майже шість років виконання миротворчих завдань в Лівані "Укрінжбат" не втратив жодної людини. Це єдина безвтратна Місія в історії миротворчої діяльності України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також