Украинские миротворцы в Либерии награждены медалями ООН "За службу миру"

26.08.2006, 12:59

24 августа специальный представитель Генерального секретаря ООН в Либерии Алан Досс и командующий силами Миссии генерал-лейтенант Иссаак Обиакор посетили базовый лагерь украинских миротворцев, во время которого поблагодарили украинских миротворцев за значительный взнос в налаживание мирного процесса в западно-африканском регионе. (укр.)

Високі посадові особи Місії ООН привітали особовий склад українського миротворчого контингенту з Днем Незалежності України і в урочистій обстановці вручили медалі ООН "За службу миру".

Виступаючи під час урочистостей, спеціальний представник Генерального Секретаря ООН у Ліберії пан Алан Досс подякував українським миротворцям за значний внесок у налагодження мирного процесу в західно-африканському регіоні.

- Я вражений роботою 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, відповідальним ставленням до справи та високим професіоналізмом, які виявляють українські вертолітники під час виконання завдань, - зазначив пан Алан Досс.

Спеціальний представник Генерального Секретаря ООН у Ліберії висловив переконання у тому, що українські миротворці заслуговують на повагу і визнання, адже національний миротворчий контингент вважається одним із кращих в Місії.

У свою чергу командувач силами Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Іссаак Обіакор наголосив, що українські вертолітники по праву отримали високі нагороди Організації Об'єднаних Націй.

- Особовий склад 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України на чолі з командиром полковником Ігорем Бевзою - це досвідчений, високопрофесійний колектив, спроможний виконувати оперативні завдання Місії ООН будь-якої складності, - підкреслив генерал-лейтенант Іссаак Обіакор.

Українських миротворців також привітали представники Місії ООН у Ліберії та місцевих органів влади, командири інших миротворчих контингентів та військові спостерігачі Місії ООН у цій західно-африканської країні.

У відповідності до програми проведення Параду медалей в українському контингенті пан Алан Досс і генерал-лейтенант Іссаак Обіакор також оглянули вертолітну, бронетанкову і спеціальну техніку, а також скуштували українські страви.

Після офіційної частини церемонії нагородження перед почесними гостями виступив музичний колектив 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України. Свою концертну програму музиканти склали з відомих українських пісень, маршів та фантазій на теми пісень українських композиторів.

Варто зазначити, що з січня 2004 року, коли 56-ий окремий вертолітний загін ЗС України розпочав виконання миротворчих завдань у Ліберії, українські вертолітники здійснили майже 17 тисяч вильотів, провели у африканському небі понад 16 тисяч годин, перевезли майже 68 тисяч пасажирів та понад 1720 тонн вантажу.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также