"Газ Украины" активизирует роботу по погашению задолженности за газ

28.08.2006, 18:11

ДК "Газ Украины" активизирует работу по погашению задолженности предприятий ТКЭ за потребленный природный газ. (укр.)

Відповідне доручення керівництву ДК "Газ України" надав сьогодні голова правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Шелудченко на нараді з питань мобілізації коштів компанії.

Протягом двох тижнів в усіх областях України керівники ДК "Газ України" проведуть наради за участю керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ, спільно з працівниками інших міністерств і відомств перевірять діяльність підприємств ТКЕ щодо стану підготовки до нового опалювального сезону 2006-2007 рр., погашення ними заборгованості за спожитий природний газ.

Протягом поточного року у порівнянні з 2005 р., динаміка розрахунків підприємств ТКЕ міста Донецька, Луганської, Рівненської, Закарпатської, Київської та Чернівецької областей має певні позитивні зрушення. У решті областей з погашенням боргів за спожитий у 2006 р. природний газ склалася вкрай тривожна ситуація.

Значно гірше, ніж торік, розраховуються за газ підприємства ТКЕ Харківської (борг за 2006 р. - 122 млн. грн.), Запорізької (41,6 млн. грн.), Дніпропетровської (116 млн. грн.), Донецької (111,7 млн. грн.), Львівської (24 млн. грн.), Чернігівської (19 млн. грн.), Черкаської (18,7 млн. грн.), Хмельницької (17,2 млн. грн.), Полтавської (16,6 млн. грн.), Кіровоградської (12,1 млн. грн.), Миколаївської (10,4 млн. грн.) областей та м. Севастополь (11,6 млн. грн.).

На виконання доручення НАК "Нафтогаз України" та у зв'язку з невиконанням зобов'язань АЕК "Київенерго" щодо погашення заборгованості за спожитий у 2006 р. природний газ (заборгованість за 2006 р. АЕК "Київенерго" складає 73,9 млн. грн.), ДК "Газ України" надала газотранспортним організаціям та ВАТ "Київгаз" доручення щодо відключення від газопостачання цього одного з найбільших підприємств-боржників.

Загальна сума боргу підприємств ТКЕ за спожитий у 2006 р. природний газ станом на 28 серпня п. р. складає 598,5 млн. грн. Інформація про підприємства ТКЕ, які є найбільшими неплатниками за природний газ, постійно надається до Міністерства палива та енергетики України та Кабінету Міністрів України.

Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також