ДК "Укргазвыдобування" увеличит добычу газа в Украине

31.08.2006, 18:28

ДК "Укргазвыдобування" увеличит добычу газа в Украине в 2006 году на на 51,5 млн. кубометров, с 2008 года - на 700 млн. кубометров в год. (укр.)

30 серпня дочірня компанія "Укргазвидобування", що входить до складу НАК "Нафтогаз України", ввела в експлуатацію дотискувально-компресорну станцію (ДКС) на Східно-Новоселівському газоконденсатному родовищі (Дніпропетровська обл.).

Введення в експлуатацію Східно-Новоселівської ДКС забезпечить приріст видобутку природного газу на цьому родовищі на 6 млн. м3 в поточному році та на 36 млн. м3 щорічно починаючи з 2008 р. Додатковий видобуток природного газу по Східно-Новоселівському родовищу за весь період розробки складе 235 млн. м 3.

У серпні "Укргазвидобування" ввела в експлуатацію ДКС Держів на Більче-Волицькому газовому родовищі (Львівська обл.), яке, як і більшість родовищ ДК "Укргазвидобування", знаходиться на завершальній стадії розробки.

Введення Держівської ДКС дозволить збільшити вилучення газу із Більче-Волицького родовища в поточному році на 4 млн. м3, а з 2008 році забезпечити додатковий щорічний видобуток природного газу на рівні 120 млн. м3 на рік.

Нові ДКС збудовані у рамках програми НАК "Нафтогаз України" з інтенсифікації видобутку газу на родовищах ДК "Укргазвидобування". У вересні 2006 р. ДК "Укргазвидобування" продовжить пусконалагоджувальні роботи на ДКС Хідновицького і Березівського родовищ.

Програма капітального будівництва ДК "Укргазвидобування" на 2006 рік передбачає будівництво та введення в експлуатацію семи нових дотискуючих компресорних станцій. Загальний обсяг природного газу, який буде видобуватись із родовищ за допомогою нових ДКС складе близько 0,7 млрд. м3/рік.

Програма будівництва дотискувально-компресорних станцій ДК "Укргазвидобування" була розроблена та почала реалізовуватися в 2002-2003 рр.

Реконструкція в рамках цієї програми Червоно-донецької (2004 р.) та Хрестищенської (квітень 2004 р.) дотискувально-компресорних станцій забезпечила приріст видобутку газу з цих родовищ в обсязі 1 млрд. м3/рік.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також