Украино-азербайджанская межправительственная комиссия обсудит вопросы сотрудничества в нефтяной отрасли

31.08.2006, 18:18

Председатель правления НАК "Нафтогаз Украины" Владимир Шелудченко отбыл для участия в работе украино-азербайджанской межправительственной комиссии по вопросам экономического сотрудничества. (укр.)

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Шелудченко сьогодні відбув до Азербайджану у складі делегації Кабінету Міністрів України для участі у роботі сьомого засідання Спільної міжурядової україно-азербайджанській комісії з питань економічної співпраці. Делегацію очолює віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

У ході дводенної роботи Комісія розгляне питання співпраці України та Азербайджану у паливно-енергетичному комплексі. Зокрема, залучення азербайджанських компаній-власників нафти до реалізації проекту транспортування легкої каспійської нафти трубопроводом "Одеса-Броди" та його перспективного продовження до портів Балтійського і Північного морів.

Завданням Комісії є розробка механізмів сприяння українським та азербайджанським підприємствам щодо їх участі у розвідці, видобутку та переробці нафти і газу на території України та Азербайджану.

Очікується, що 1 вересня учасники міжурядової комісії підпишуть Угоду про співпрацю у паливно-енергетичному комплексі між Україною та Азербайджаном.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також