ДК "Укргазвыдобування" открыла новое месторождение в Полтавской области

29.10.2007, 12:35

По результатам поисковых работ ДК "Укргазвыдобування" в октябре 2007 года открыла Ливенское газоконденсатное месторождение, которое расположено на территории Кобеляцкого и Новосанжарского районов Полтавской области. (укр.)

Пошукове буріння на Ливенській структурі здійснювалося на замовлення ГПУ "Полтавагазвидобування". При випробуванні свердловини "1 із горизонтів на глибині 1658-1652 м отримано приплив газу дебітом 60 тис. куб м. на добу. З метою подальших пошуків покладів вуглеводнів на відкритому родовищі планується буріння наступної розвідувальної свердловини. Ресурси площі оцінюються в 2 млрд. куб. м. природного газу.

З початку року Компанією відкрито Веселогорівське газоконденсатне родовище у Луганській області та Східно-Любешівське газове родовище у Львівській області. Також виявлено ряд нових покладів на існуючих родовищах, зокрема на Наріжнянському родовищі (східний регіон), Орховицькому, Дубаневицькому та Бережницькому родовищах (західний регіон).

ДК "Укргазвидобування" є найбільшою газовидобувною компанією України. У 2006 році підприємствами Компанії видобуто 14 708,9 млн. куб. м (понад 70% від загального видобутку по Україні). Видобуток газового конденсату у 2006 році склав 699,1 тис. т, нафти - 121,3 тис. т.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також