Цена на газ для Украины на следующий год будет сбалансированной

31.10.2007, 16:56

Цена на российский газ для Украины на следующий год будет сбалансированной, отмечает министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко. (укр.)

"Вартість палива для населення на наступний рік буде враховувати необхідну для розвитку і модернізації мереж інвестиційну складову та рівень прибутку, який дозволить датувати соціально незахищені версти населення", - повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

Міністр повідомив, що остаточна ціна на 2008 рік стане відома на протязі двох тижнів після проведення відповідних переговорів.

"Ціна на газ $150-160 за 1 тис. куб. м. буде базовою на переговорах з російськими партнерами" - сказав Бойко. При цьому міністр виразив впевненість у тому, що в ході майбутніх переговорів українській стороні вдасться знайти баланс вартості газу для України і транзитної ставки для російського газу по українській території.

Нагадаємо, що сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр України Віктор Янукович дав доручення міністру палива та енергетики України Юрію Бойко в 7-10 денний термін завершити роботу по переговорам щодо ціни на імпортний газ для України на наступний 2008 рок.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також