Президент Украины провел встречу с Генеральным секретарем НАТО

10.02.2007, 16:02

Президент Украины Виктор Ющенко в субботу, 10 февраля, в Мюнхене провел встречу с Генеральным секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером. Среди основных тем встречи - внутриполитический диалог в Украине в сфере евроатлантической интеграции. (укр.)

Президент наголосив, що інтеграція до євроатлантичних структур - це стратегічна мета України. Сьогодні для України важливим завданням у цьому контексті залишається формування спільної позиції провідних політичних сил щодо темпів подальшого розвитку відносин України з НАТО.

Глава держави також зазначив, що Україна й надалі братиме активну участь у миротворчих операціях Альянсу. Зокрема, наприкінці минулого року Україна завершила юридичне оформлення своєї участі в антитерористичній операції НАТО "Активні зусилля".

Крім того, Президент України подякував Генсеку НАТО за допомогу в ліквідації надлишкових боєприпасів, легкого озброєння і стрілецької зброї та переносних зенітно-ракетних комплексів, яка надається Україні в рамках реалізації проекту Трастового фонду НАТО/ПЗМ. "Сподіваюся на ваше сприяння у розширенні зазначеної фінансової допомоги з боку НАТО та продовження робіт з утилізації боєприпасів і легкого озброєння в Україні", - сказав Віктор Ющенко.

Президент наголосив, що він та український уряд і надалі приділятимуть належну увагу поширенню в суспільстві об'єктивної, неупередженої й деполітизованої інформації про діяльність Альянсу та євроатлантичну інтеграцію України. У Державному бюджеті на 2007 рік на ці цілі передбачено 5 млн. гривень. Віктор Ющенко висловив вдячність Генсеку за готовність Альянсу долучитися до цієї інформаційно-роз'яснювальної кампанії. "Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться подолати у свідомості українців застарілі міфи і стереотипи про НАТО", - сказав Віктор Ющенко.

Також Глава Української держави підтвердив своє запрошення Генсеку НАТО відвідати Україну в липні цього року.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також

Читайте также