Министр обороны Украины поздравил воинов-интернационалистов

15.02.2007, 12:35

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко поздравил воинов-интернационалистов и военнослужащих - участников боевых действий с Днем чествования участников боевых действий на территории других государств. (укр.)

"15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам'яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та в інших країнах, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів.

Сини України завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов'язок. Ми шануємо їхній героїзм і звитягу. Ми захоплюємося найкращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, не посоромивши своєї честі та гідності. Ми схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, виконуючи солдатський обов'язок", - йдеться у привітанні глави вітчизняного оборонного відомства.

"Для Українського народу, воїнів Збройних Сил України духовні цінності учасників бойових дій, їхній досвід мають величезне значення. Зразки свідомого виконання обов'язків, які демонстрували наші співвітчизники, відіграють неоціненну роль у вихованні нинішнього покоління воїнів, формуванні у них мотивації до сумлінного виконання військового обов'язку.

Чимало учасників воєнних конфліктів на території інших держав сьогодні продовжують службу у Збройних Силах України. Вони - командири, вихователі, вчителі й наукові співробітники. Їхній безцінний бойових досвід сьогодні як ніколи необхідний для всебічної підготовки особового складу, для патріотичного виховання майбутніх захисників Вітчизни. Власним прикладом вони демонструють дух бойового братерства та взаємодопомоги. Саме вони є одними з найбільш суспільно активних та авторитетних представників Збройних Сил України. Започатковані ними традиції продовжують та примножують воїни Збройних Сил України, які несуть нелегку службу в миротворчих підрозділах у різних куточках світу", - наголошується у привітанні.

Анатолій Гриценко від імені колегії Міністерства оборони України побажав ветеранам-інтернаціоналістам та військовослужбовцям - учасникам бойових дій, їхнім родинам міцного здоров'я, впевненості у завтрашньому дні, оптимізму, успіхів і благополуччя.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также