Среди проблем армии - социальные вопросы

20.02.2007, 14:07

Премьер-министр Украины Виктор Янукович считает, что среди проблем армии - социальные вопросы, в первую очередь денежное обеспечение, и этот вопрос необходимо срочно решать. (укр.)

Сьогодні, 20 лютого, свою робочу поїздку на Чернігівщину прем'єр-міністр України Віктор Янукович розпочав з відвідування 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (смт Десна). Його супроводжували перший заступник міністра оборони України Леонід Поляков, заступник міністра оборони України Володимир Терещенко, начальник Генерального штабу - Головнокомандуючий Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Кириченко, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Валерій Фролов.

Віктор Янукович ознайомився з життєдіяльністю Навчального центру, поцікавився системою підготовки молодших спеціалістів для Сухопутних військ Збройних Сил України. Він також ознайомився з умовами життя та побуту особового складу, відвідав їдальню, де, до речі, курсантів усіх навчальних полків і батарей 169-го Навчального центру годують представники комерційних структур.

Прем'єр-міністр України також відвідав парк бойової техніки автомобільного та зенітно-ракетного полків, де, зокрема, ознайомився з основними зразками техніки і озброєння Сухопутних військ, відвідав клас проведення теоретичних навчань, де поспілкувався з військовослужбовцями.

Під час своєї поїздки глава уряду Віктор Янукович відповів на актуальне запитання стосовно грошового забезпечення військовослужбовців. Зокрема, він наголосив на тому, що потреба реформування Збройних Сил є нагальною і це питання в часі затягувати неможливо.

- Серед головних проблем є соціальні питання, в першу чергу грошове забезпечення, і це питання нам необхідно негайно вирішувати, - зазначив Віктор Янукович.

Він також наголосив, що головним чином це стосується молодих офіцерів і військовослужбовців за контрактом і це питання буде вирішено найближчим часом. Це пріоритет номер один.

Другим важливим питанням прем'єр-міністр визначив забезпечення житлом військовослужбовців.

- Ці два питання, пов'язані між собою. Коли офіцер, особливо молодий офіцер знімає житло - це дуже негативно впливає на його моральний стан, - зауважив глава уряду.

Єдиним шляхом покращення фінансування Збройних Сил України прем'єр-міністр України вважає ефективну роботу економіки держави. - Необхідно, щоб ми мали щорічне зростання економіки не менше 6,5%. Саме таке зростання дозволить Уряду проводити соціальну політику не лише в Збройних Силах, а й в інших галузях. Не можливо вирішувати будь-які питання без зростання, - зауважив Віктор Янукович.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также