В 2006 году украинская армия недополучила более 2 млрд. грн. из бюджета

06.02.2007, 12:12

В прошлом году Вооруженные Силы Украины были недофинансированы из общего и специального фондов на 1 млрд. 200 млн. грн. по разным причинам, сообщил министр обороны Украины Анатолий Гриценко. (укр.)

"Минулий рік був дуже напруженим з точки зору фінансування армії. Збройні Сили були недофінансовані за загальним і спеціальним фондами на 1 мільярд 200 мільйонів гривень з різних причин".

Про це повідомив глава українського військового відомства Анатолій Гриценко під час виступу на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони України.

- Це величезні кошти, які могли б бути спрямовані на підвищення бойової підготовки, модернізацію, продовження ресурсу і закупівлю нових зразків техніки, на вирішення соціальних питань, - зауважив він.

Разом з тим, Анатолій Гриценко відзначив, що те, що можна було зробити без залучення ресурсів, було зроблено. Зокрема, серед досягнень минулого року він назвав завершення роботи щодо створення і затвердження Стратегічного замислу.

- Зараз Збройні Сили знають, для виконання яких завдань вони призначені, і це знання і розуміння зафіксоване у документах найвищого стратегічного рівня, - наголосив керівник оборонного відомства.

За його словами, завдання, зафіксовані у Стратегічному замислі за підписом Верховного Головнокомандувача - Президента України, трансформувалися у конкретні завдання для всіх Збройних Сил України.

- Ці реальні завдання зафіксовані у формулярах бойових частин і бойова підготовка була спрямована на їх виконання, - підкреслив він.

Анатолій Гриценко висловив жаль з приводу того, що з урахуванням обмеженого фінансування не вдалося виконати плани бойової підготовки так, як це передбачалося.

- Якщо у 2005 році нам вдалося зробити суттєвий прорив і покращити показники бойової підготовки на 40-50% порівняно з 2004 роком, то у 2006 році більш-менш повноцінна бойова підготовка була організована лише для Об'єднаних сил швидкого реагування, - зазначив він.

За інформацією Міністра оборони України, основні сили оборони обмежили бойову підготовку переважно одиночною підготовкою, класними заняттями, підготовкою техніки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также