В Национальной академии обороны Украины началась неделя НАТО

05.02.2007, 12:56

В понедельник, 5 февраля, в Национальной академии обороны Украины начинается седьмая Международная неделя НАТО. (укр.)

Цей традиційний щорічний захід має на меті ознайомити слухачів, науково-педагогічних і наукових працівників Національної академії оборони України, вищих військових навчальних закладів, представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, громадських організацій із сучасними тенденціями розвитку і трансформації Організації Північноатлантичного договору, принципами та методами роботи структур НАТО, результатами проведених миротворчих операцій і військовими ініціативами Альянсу, а також конкретними перспективами співпраці НАТО з Україною.

Для участі у Міжнародному тижні НАТО до Києва прибула велика група представників Альянсу на чолі із начальником Оборонного коледжу НАТО генерал-лейтенантом Марком Ванкейрсбілком.

Крім того, для ознайомлення з ходом проведення Міжнародного тижня НАТО до Києва днями прибуде заступник Голови Військового Комітету НАТО генерал-лейтенант Томас Баптисте.

Особливістю нинішнього Міжнародного тижня є те, що він відбувається саме після Ризького самміту Альянсу, де було підтверджено важливість Особливого партнерства між Україною та НАТО, якому цього року виповнюється десять років.

Протягом п'яти днів, що триватиме Міжнародний тиждень НАТО, викладачами Оборонного коледжу НАТО в Римі та експертами Альянсу буде прочитано курс лекцій, зокрема, за таким темами як: "НАТО в процесі адаптування до нових завдань", "Стратегія у зміненому оборонному середовищі", "Третя фаза еволюції НАТО - що це значить для України", "Поточні операції НАТО. Міжнародні сили стабілізації та підтримки", "Енергетична безпека", "Міжнародне співробітництво в боротьбі з тероризмом", "Зміни у середовищі безпеки та відповідні наслідки для політичної діяльності НАТО", "Відносини НАТО з Україною та Росією" тощо.

Аналіз результатів проведення минулорічних заходів засвідчив, що проведення тижня НАТО дозволяє суттєво вплинути на якість підготовки офіцерських кадрів, військових керівників, які у подальшому залучаються до виконання заходів військового співробітництва ЗС України та проведення міжнародних миротворчих операцій. Таке співробітництво сприяє становленню єдиних поглядів і підходів щодо формування регіональної і глобальної безпеки, вдосконаленню механізмів запобігання та врегулювання збройних конфліктів, боротьбі з тероризмом та розповсюдженням зброї.

Міжнародний тиждень НАТО у Національній академії оборони України триватиме до 9 лютого.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также