Ощадбанк будет выдавать жилищные кредиты по программе Государственного ипотечного учреждения

29.03.2007, 18:33

Ощадбанк подписал Генеральное соглашение с Государственным ипотечным учреждением о рефинансировании и обслуживании ипотечных кредитов. (укр.)

Відтепер у клієнтів Ощадбанку з'явиться можливість отримання житлових позик за програмою Державної іпотечної установи (ДІУ). Суть цієї програми полягає в тому, що ДІУ здійснює рефінансування банку, а банк, у свою чергу, направляє ці кошти на видачу недорогих житлових кредитів у гривнях. Така співпраця дасть банку змогу здешевити ресурси для іпотечного кредитування за рахунок схеми рефінансування портфеля іпотечних кредитів, яке проводить Державна іпотечна установа.

За словами в.о. голови правління Анатолія Гулея, "завдяки співпраці з Державною іпотечною установою банк зможе запропонувати клієнтам кредити на купівлю житла на більш вигідних умовах".

Стандартами передбачено надання населенню іпотечних житлових кредитів під заставу нерухомості у гривнях терміном від 5 до 30 років на суму, що не перевищує 70% вартості іпотеки. За умови надання позичальником додаткового забезпечення (поруки, гарантії, страхування, права на депозит) сума кредиту може бути збільшена до 90%. Максимальна сума кредиту встановлена залежно від місцезнаходження житла: для Києва - на рівні 450 тис. грн., міст з населенням більше за мільйон - 350 тис. грн., міст обласного і районного значення - 250 тис. грн. і 150 тис. грн. відповідно, для інших міст і селищ - 100 тис. грн. Процедура надання кредитів передбачає обов'язкове страхування предмета іпотеки, а також життя і працездатності позичальника.

Найближчим часом Ощадбанк планує видати перші кредити на купівлю житла спільно з ДІУ.
По материалам пресс-службы ОАО "Ощадбанк".

Читайте також