Украина и Китай обсудили транспортные проекты

24.04.2007, 13:29

Украинская и китайская стороны будут налаживать сотрудничество в транспортной сфере. Договоренность об этом была достигнута в ходе переговоров, прошедших 23 апреля в Министерстве транспорта и связи Украины при участии представителей обоих государств. (укр.)

Під час зустрічі міністр транспорту та зв'язку України Микола Рудьковський та представники китайської делегації обговорили ряд проектів щодо подальшого двостороннього співробітництва. Зокрема, міністр повідомив, що українська сторона зацікавлені у реалізації спільних проектів у авіаційній галузі.

Окрім того, мова йшла про надання довгострокового кредиту японських банків для закупівля техніки, у тому числі кранів, для українських портів, участь у будівництві доріг в Україні на концесійній основі та співпрацю у залізничній галузі.

У свою чергу, китайська делегація висловила зацікавлення у двосторонній співпраці. "Україна - країна з великим потенціалом і ми були б раді співпрацювати", - сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжоу Лі. - Я дуже радий, що ми зустрічаємося і обговорюємо питання щодо двосторонньої співпраці".

"Китай - стратегічний партнер, тому для України важливо налагодити тісну співпрацю з вами", - наголосив Микола Рудьковський.
По материалам пресс-службы Министерства транспорта и связи Украины.

Читайте також