"Укрзалізниця" увеличит количество поездов на лето

30.04.2007, 13:56

В новом расписании движения поездов, которое начнет действовать с 27 мая, предусматривается введение 407 пар летних поездов. (укр.)

На залізницях України триває підготовка до літнього сезону. Здійснюються весняні огляди та комплексні перевірки технічних засобів, колії, вокзальних комплексів, пасажирських вагонів, засобів зв'язку, електропостачання, безпеки руху та протипожежної безпеки. Загалом до сезону літніх перевезень заплановано підготувати майже 6200 пасажирських вагонів і відремонтувати близько 2 тисяч систем кондиціонування повітря. На кінець квітня залізничники підготували до рейсів більше половини пасажирських вагонів, більш як тисяча з яких мають кондиціонери.

Окрім рухомого складу, подбали залізничники й про зручний для пасажирів графік руху поїздів, зокрема тих, що призначаються на літній період. У новому розкладі руху, що почне діяти з 27 травня, передбачається введення 407 пар літніх поїздів, 177 пар з яких курсуватиме між Україною та країнами СНД і 230 - у внутрішньодержавному сполученні, з них - 93 пари швидкісних поїздів.

Цього літа для зручності пасажирів залізничники традиційно відкриють значну кількість - понад 200 - додаткових кас, які здійснюватимуть оформлення проїзних документів у далекому та приміському сполученні.

Залізниця подбала про те, щоб школярі змогли безперешкодно виїхати на канікули до літніх таборів. На залізницях створені резерви для призначення дитячих поїздів. Діятимуть оперативні штаби із забезпечення перевезень дітей до місць відпочинку та контролю за виконанням графіка руху поїздів із дітьми та екіпіруванням вагонів водою і постільною білизною.

Не менш активно готуються до гарячого сезону й колійники. До початку літніх перевезень вони планують відремонтувати близько 1130 км колії та замінити понад 700 комплектів стрілочних переводів, що дозволить забезпечити безпеку та підвищити швидкість руху поїздів.
По материалам Управления взаимодействия со СМИ "Укрзалізниці".

Читайте також