В Брюсселе проходит заседание Комитета Украина-НАТО на уровне министров обороны

14.06.2007, 11:46

Во время заседания Комитета Украина-НАТО, которое проходит в штаб-квартире НАТО в Брюсселе, министр обороны Украины Анатолий Гриценко проинформирует своих коллег о ходе военной реформы в Украине и об участии в совместных операциях. (укр.)

Сьогоднi, 14 червня, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбудуться засідання Комісії Україна-НАТО та Ради євроатлантичного партнерства на рівні міністрів оборони.

Українську військову делегацію на цих заходах очолюватиме міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Перед початком засідання Комісії Україна-НАТО глава українського оборонного відомства проведе робочі зустрічі з генеральним секретарем НАТО паном Яапом де Хооп Схеффером та міністром оборони Франції паном Ерве Мореном.

В ході засідання Комісії Україна-НАТО обговорюватимуться реформи у оборонному та безпековому секторі України, а також питання участі підрозділів Збройних Сил України в операціях під егідою НАТО.

Очікується, що під час засідання Міністр оборони України Анатолій Гриценко поінформує своїх колег про хід воєнної реформи в Україні, розвиток Збройних Сил України в контексті виконання заходів Державної програми розвитку ЗС України на 2006-2011 роки, бачення розвитку співпраці по лінії Україна-НАТО, зокрема, щодо участі у спільних операціях.

По завершенні засідання Комісії Україна-НАТО Яап де Хооп Схеффер та Анатолій Гриценко візьмуть участь у церемонії відкриття фотовиставки, присвяченій 10-й річниці Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

Також міністр оборони України Анатолій Гриценко візьме участь у тристоронній зустрічі з міністром національної оборони Республіки Польща паном Александром Шчегло та міністром оборони Литовської Республіки паном Юозасом Олекасом.

Перед початком засідання Ради євроатлантичного партнерства на рівні керівників оборонних відомств заплановано робочу зустріч Міністра оборони України Анатолія Гриценка з міністром оборони США паном Робертом Гейтсом.

Засідання Ради євроатлантичного партнерства на рівні міністрів оборони буде присвячене обговоренню низки актуальних питань діяльності цього органу, в першу чергу, внеску країн-партнерів в операції під проводом НАТО.

Також плануються до обговорення питання досягнення взаємосумісності країн-членів і партнерів НАТО для спільних дій через реалізацію Концепції оперативних можливостей, участь у Процесі планування та оцінки сил та залучення до Сил реагування НАТО.

В цей же день заплановані робочі зустрічі Анатолія Гриценка з міністром оборони Канади паном Гордоном О'Коннором, міністром оборони Португалії паном Нуну Севериану Тейшейрою та міністром оборони Данії паном Сореном Геде.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також