Утверждено новое положение о Командовании ВМС Украины

18.06.2007, 12:05

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко утвердил своим приказом новое положение о Командовании Военно-Морскими Силами Вооруженных Сил Украины. (укр.)

З метою підвищення ефективності управління та удосконалення організації діяльності міністр оборони України Анатолій Гриценко видав наказ N345 від 13.06.2007 "Про затвердження Положення про Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України".

Зазначений наказ передбачає концептуальні зміни у визначенні функцій Командування Військово-Морських Сил ЗС України в питаннях реалізації державної політики у сфері оборони та планування оборони держави, оперативного та адміністративного управління, виконання завдань особливого періоду.

Зокрема, наказом визначено, що Командування Військово-Морських Сил ЗС України є органом військового управління оперативно-стратегічного рівня і призначене для управління з'єднаннями, військовими частинами, закладами установами та організаціями Військово-Морських Сил ЗС України та їх черговими силами.

Серед основних завдань, які покладаються на Командування ВМС ЗС України у мирний час та в особливий період, - участь у реалізації державної політики у сфері оборони та військового будівництва в частині, що стосується ВМС, подання пропозицій до Генерального штабу ЗС України стосовно напрямків та шляхів розвитку Військово-Морських сил ЗС України, оцінка воєнно- політичної, воєнно-стратегічної (оперативної) обстановки, визначення рівня воєнної загрози з морських напрямів. Також на Командування ВМС ЗС України покладаються завдання з планування застосування ВМС та територіальної оборони України у визначених зонах, управління і контроль за підготовкою підпорядкованих військ до виконання завдань за призначенням, організація і контроль за здійсненням охорони підводного простору в межах територіального моря України, здійснення контролю за водним простором держави у морських операційних зонах ВМС, тощо.

Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України очолює командувач Військово-Морських Сил ЗС України, який здійснює безпосереднє керівництво ВМС і безпосередньо підпорядкований начальнику Генерального штабу - Головнокомандувачу Збройних Сил України. Крім того, командувач ВМС України є членом Військової ради Генерального штабу ЗС України та колегії військового відомства.

Командувача військово-Морських Сил України ЗС України призначає на посаду та звільняє з посади Президент України за поданням Міністра оборони України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також