Министр обороны Украины посетит с визитом Россию

19.06.2007, 12:10

В Москве глава украинского оборонного ведомства примет участие в заседании Совета министров обороны глав-государств СНГ и проведет двусторонние встречи с военным руководством России и Казахстана. (укр.)

Завтра, 20 червня, у Москві відбудеться чергове засідання Ради міністрів оборони держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Для участі у цьому заході до столиці Російської Федерації сьогодні, 19 червня, відбуває українська військова делегація на чолі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком. Традиційно українська сторона братиме участь у заходах в рамках Ради міністрів оборони держав-учасниць СНД в якості спостерігача.

Перед початком засідання глава українського оборонного відомства проведе робочі зустрічі зі своїми російським та казахстанським колегами. Так, предметом обговорень міністра оборони України Анатолія Гриценка і міністра оборони Російської Федерації Анатолія Сердюкова стане питання узгодження Порядку денного другого засідання Підкомітету з питань безпеки Українсько-Російської міждержавної Комісії. Крім того, керівники оборонних відомств двох країн мають обмінятися поглядами щодо стану та перспектив розвитку двостороннього військового співробітництва.

Під час зустрічі Анатолія Гриценка з міністром оборони Республіки Казахстан Даніалом Ахмедовим сторони планують узгодити практичні механізми активізації військового та військово-технічного співробітництва. В ході засідання Ради міністрів оборони держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав керівники військових відомств розглядатимуть, зокрема, питання реалізації Концепції співробітництва держав-учасниць СНД в оборонній сфері до 2010 року, стан безпеки польотів у збройних силах держав-учасниць СНД у минулому році, діяльність Колективних сил з підтримки миру в зоні грузино-абхазького конфлікту, тощо.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також