В Брюсселе прошло заседание Комиссии Украина-НАТО

15.06.2007, 12:11

14 июня в штаб-квартире НАТО в Брюсселе состоялось заседание Комиссии Украина-НАТО, на котором украинскую делегацию возглавил министр обороны Украины Анатолий Гриценко. (укр.)

Перед початком засідання Комісії Україна-НАТО глава українського оборонного відомства провів робочу зустріч з генеральним секретарем НАТО паном Яапом де Хооп Схеффером.

В ході засідання Комісії Україна-НАТО його учасники обговорили хід реформ у оборонному та безпековому секторі України, а також питання участі підрозділів Збройних Сил України в операціях під егідою НАТО.

Під час засідання міністр оборони України Анатолій Гриценко поінформував своїх колег про хід воєнної реформи в Україні, розвиток Збройних Сил України в контексті виконання заходів Державної програми розвитку ЗС України на 2006-2011 роки, а також висловив бачення розвитку співпраці по лінії Україна-НАТО, зокрема, щодо участі у спільних операціях.

Учасники засідання Україна-НАТО схвально оцінили участь Збройних Сил України у операціях з підтримання миру під егідою НАТО - силах КФОР у Косовому, Тренувальній місії НАТО в Іраку, місії ISAF у Афганістані, а також участь корвета ВМС України "Тернопіль" у антитерористичної операції НАТО в Середземному морі "Активні зусилля".

Підкреслюючи високий рівень партнерства у військовій сфері, керівники оборонних відомств країн-членів НАТО підтвердили подальшу підтримку реалізації євроатлантичного курсу України, базуючись виключно на її власних рішеннях. Це під час прес-конференції, яка відбулася по завершенні засідання Комісії Україна-НАТО, підтвердив генеральний секретар Альянсу Яап де Хооп Схеффер. - Країни-члени НАТО підтримуватимуть Україну на шляху до євроатлантичної інтеграції, але остаточне рішення про вступ в Альянс прийматиме український народ, - зазначив Яап де Хооп Схеффер. - Головне завдання та відповідальність України - переконати населення в тому, що в НАТО першочергові цінності - демократичні, а військова машина - вторинна, - підкреслив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

По завершенні засідання Комісії Україна-НАТО Яап де Хооп Схеффер та Анатолій Гриценко в урочистій обстановці відкрили фотовиставку, присвячену 10-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також