Moody's присвоило рейтинги Ощадбанку

17.07.2007, 13:50

Международное агентство Moody's присвоило рейтинги Ощадбанку. (укр.)

Міжнародне рейтингове агентство Moody's 13 липня 2007 року присвоїло довгостроковий рейтинг "В2" за депозитами в іноземній валюті відкритому акціонерному товариству "Державний ощадний банк України", прогноз позитивний. Серед вітчизняних банків такий саме рейтинг мають Укрсоцбанк, Укрсиббанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрексімбанк, Приватбанк.

Банку також надані рейтинги фінансової стійкості "Е+", рейтинги за депозитами в місцевій валюті "Ваа2"/"Prime-2" і короткостроковий рейтинг NP за депозитами в іноземній валюті. Прогноз усіх присвоєних рейтингів - стабільний.

Серед чинників підтримки рейтингу Ощадбанку статус державного банку, соціальна значущість банку, найбільша серед українських банків філійна мережа, гарантії держави щодо повернення вкладів, співпраця з найбільшими державними компаніями, висока дохідність активів та прибутковість.

"Ощадбанк сьогодні демонструє досить стабільну та позитивну динаміку розвитку, планомірно зміцнюючи свої ринкові позиції з надання банківських послуг. Це стало результатом присвоєння рейтингу в 2007 році такого авторитетного агентства, як Moody's. Для банку вперше отримання даних рейтингів є наступним кроком приєднання до міжнародних фінансових стандартів, що буде сприяти зростанню довіри та авторитету серед його клієнтів та партнерів, як в країні, так і закордоном. Рейтинг "В2", наданий агентством Moody's, ще раз підтверджує надійність Ощадбанку та його конкурентоспроможність", - прокоментував цю подію голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей.

Банкір також повідомив, що Ощадбанк продовжить роботу з отримання рейтингів інших міжнародних агентств.
По материалам пресс-службы ОАО "Ощадбанк".

Читайте також

Читайте также